Böcker

Gavs ut till Rädda Barnens barndagar 1989.

Finns att låna på ett antal bibliotek landet runt. Carlo Derkert skulle föreläsa på barndagarna och en sekreterare ringde honom och ville ha ett ”paper” på vad han skulle prata om. Ge ifrån sig något skrivet var det värsta han visste. Han ringde mig tidigt en tisdagsmorgon och bad förtvivlat att jag skulle skicka in vårt gemen- samma manus som jag hade liggande. Det samtyckte jag till och blev inbjuden att vara bildväxlare när Carlo föreläste.

 

En bearbetning av min doktorsavhandling från  2001.

Få är det som orkar läsa en avhandling. När Gidlunds ville ge ut boken kom den att innehålla flera nyskapade kapitel. En fiktiv skildring av Östermalms tunnelbanestation, ett fotokapitel om hur det kunde se ut när Carlo visade en Picassoutställning på Moderna, och ett samtal om van Gogh vid ”Carlos bänk” på Mariatorget.

Boken blev färdig 2005 och har kommit i en andra upplaga 2017.

180:-

 

Omslagssidan till min bok: Anna i landet av bilder

Gidlunds har givit ut boken och den 24 augusti är det dags för releaseparty. En bok helt i bilder med ett textat innehåll om  barns bildutveckling från symbolska-pandet i moderlivet över det första klottret och upp till den färdiga konstnärens medvetna uttryck. Men också om de många som slutar att uttrycka sig i bild.

180:-

 

 

Det är jag som gjort bilden och är stolt över det lyckade resultatet. Dessutom är det ju en läsvärd bok som kom för några år sedan

 

 

 

 

 

 

image069

Inanna-myten som finns i två versioner. Den i färg som bara finns i tre exemplar – jag hade inte pengar till fler.

Sedan gjorde jag en tecknad version som finns upptryckt och med text både på svenska och engelska. Kan beställas av mig och kostar 150 kr + porto.

 

 

 

En arbetsrapport från en skrivarkurs på Bohus-Malmön från tiden på Inst. f. Spec.pedagogik. Ett par kvinnor från Colombia University ledde kursen och jag upptäckte att de tre förmiddagstimmarna tog mig hela eftermiddagen och kvällen att skriva ut och göra bilder till. Så hela kursveckan finns med i den boken.

 

Det eldröda draperiet

 

Det eldröda draperiet

B4PRESS, Göteborg 2015

180:-

 

 

 

 

 

Under Olivträdet

 

Under olivträdet

Upper Room förlag

180:-

 

 

 

 

 

Tamaridboken

 

 

Tamarinden

Upper Room förlag

180:-